Niestety, ta okazja wygasła 23 kwietnia 2023.
50°
21
Opublikowano 24 marca 2023

Oliwki Kalamata niepasteryzowane, polifenolowe 250g BIO

19,99zł33,33zł-40%
12,99zł
Awatar użytkownika desvadeos
Opublikowane przez
desvadeos
Dołączył w 2017
8
828

O tej okazji

Ta okazja już wygasła. Oto kilka opcji, które mogą Cię zainteresować:

Bardzo wysokiej jakości oliwki spod Sparty.
Przesyłka bezpłatna dopiero od 450zl :/

Polecam przy okazji kupić baniak oliwy, który wychodzi po 35zl/l, pewniejsza niż podróbki z supermarketów. Na Krecie powstają najlepsze oliwy świata z bardzo niska kwasowością.


Z opisu:
Organiczne oliwki Kalamata o wysokiej zawartości polifenoli i niskiej zawartości soli. Trzyetapowy, ręczny proces selekcji, 10-cio miesięczna, naturalna fermentacja, niepasteryzowane i bez konserwantów - takie są najlepsze oliwki Kalamata na rynku. Zdobywca Złotej Gwiazdy w 2020, 2017 i 2013 roku w prestiżowym konkursie Great Taste Awards w Londynie

Ze względu na wyjątkowy smak i wysoką jakość, te naturalne oliwki stołowe Kalamata są wyróżniane w międzynarodowych konkursach degustacji oliwek stołowych corocznie otrzymując najlepsze noty, ostatnie wyróżnienie:

GOLD AWARD - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Concentration 1700 mg/kg)
Więcej szczegółów od
Aktualizacje społecznościowe

21 Komentarzy

sortowanie:
Awatar użytkownika
  1. Awatar użytkownika doduo
    doduo
    Przecena bo "krótsza data". Ciekawe jak krótka i jaki to ma wpływ na oliwki
    Przy okazji macie jakie inne fajne promo na oliwki albo gdzie najlepiej kupowac? Bym kupił jakąś większą partie bo lubię do kanapek (Edytowano)
    Awatar użytkownika WojKo
    WojKo
    Czarnogórcy(Montenegro) twierdzą że to u nich są najlepsze oliwki i oliwa. Będąc na Bałkanach na wakacjach warto się tym tematem i miejscem zainteresować. Można w sezonie w małych rodzinnych gospodarstwach zobaczyć i spróbować świeżej oliwy, oliwek czy innych wyrobów. Na Krecie jest pierwsze najstarsze drzewo oliwne, natomiast drugie jest w Czarnogórze. I ceny są nie tak europejskie jak w Grecji, naprawdę warto. Czy można tę oliwę gdzieś kupić nie wiem. Wiem ,że w Czarnogórze mieszka sporo mieszanych rodzin ( myślę o Polakach) i gdzieś w internetach kiedyś przemknęło mi że wysyłają swoje wyroby, wina , sery i oliwę. Jak jest obecnie nie wiem, ale szczerze polecam zainteresować się tym tematem.
  2. Awatar użytkownika Zalandoholik
    Zalandoholik
    Niedrylowane... A pestki w tych oliwkach trzymają się jak głupie. Bez drylownicy nie do oddzielenia.

    Co do oliwy, to Anoskeli akurat jest słaba. Bardzo delikatna... w ślepym teście pewnie nie odróżniłbym od greckiej marketowej (albo bym wybrał marketową :P ).

    Lepiej dopłacić do SITIA albo Latzimas. Te przynajmniej mają jakiś smak.
    Awatar użytkownika Imola
    Imola
    Grecy jedzą niedrylowane i jakoś nie płaczą. Oliwy są różne, nie każdy lubi ostrą. Te z Krety są właśnie bardzo łagodne. Grecka oliwa zawsze lepsza niż Włoskie marketowe wynalazki mieszane.
  3. Awatar użytkownika rzadzu
    rzadzu
    "prosto z Krety" - na pewno? Sakellaropoulos Organic Farms to raczej okolice Sparty.
    Awatar użytkownika desvadeos
    desvadeos Autor
    racja, poprawione
  4. Awatar użytkownika marcus1212
    marcus1212
    Najlepsze a zdobyły Złotą Gwiazdę tylko 3 razy
  5. Awatar użytkownika shuger
    shuger
    20zl za słoiczek oliwek
    Duży minus.
    Awatar użytkownika razorman
    razorman
    No chyba zależy jakich oliwek ignorancie.
  6. Awatar użytkownika Paradygmat
    Paradygmat
    W których marketach są podróbki?
    Awatar użytkownika desvadeos
    desvadeos Autor
    "oliwa, podstawa słynnej włoskiej kuchni, pada ofiarą oszustów, będąc, według danych „Journal of Food and Science” najczęściej fałszowanym produktem spożywczym w Europie. "


    "2012 r. włoskie media donosiły, że nawet dwie trzecie oliwy sprzedawanej z trójkolorową flagą tak naprawdę pochodzi z Półwyspu Iberyjskiego."

    google
  7. Awatar użytkownika ToToMaTo
    ToToMaTo
    Tych akurat nie znam, ale z zielonych polecam odmianę włoską Nocellara del Belice. Na Ceneo nie znalazłem ale są we Frisco: frisco.pl/pid…p/w
    Twarde, duże, soczyste, rzeczywiście smaczne. Jak do tej pory na jedyne podobne trafiłem na południu Francji na lokalnym targu.
Awatar użytkownika